Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Новото ми предложение е за бърз сезонен сладкиш с орехи и дренки. Свежият приятно тръпчив вкус на дренките кореспондира с умерената сладост на парченцата черен шоколад”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
3 яйца, 1/2 ч. ч. кафява захар, 60 г краве масло, 1 с. л. кисело мляко, 1/2 ч. л. сода бикарбонат, 1/2 пакетче бакпулвер, 1 ч. ч. с връх пълнозърнесто брашно от лимец, щипка сол, 1 ванилия, 60 г черен шоколад, 200 г орехови ядки, 100-150 г едри свежи дренки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме маслото и го оставяме да изстине на стайна температура. С миксер разбиваме яйцата със захарта на гъста пяна. Прибавяме разтворената в киселото мляко сода и маслото. Постепенно сипваме брашното с бакпулвера, солта и ванилията.
Добавяме към получената хомогенна смес начупения на парченца шоколад, едро нарязаните орехи и почистените от костилките и ситно нарязани дренки (от дренките и орехите си оставяме малко за поръсване).
Разбъркваме и изсипваме сместа в продълговата форма, застлана с хартия за печене. Отгоре разпределяме останалите дренки и орехи.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 35 минути.
Източник: https:www.24chasa.bg