Компанията FedEx е заподозряна за незаконно изпращане на колет с ножове в Хонконг

https://mreja.bg/skandali/kompaniyata-fedex-e-zapodozryana-za-nezakonno-izprashtane-na-kolet-s-nozhove-v-honkong/58501 Mreja.bg
Компанията FedEx е заподозряна за незаконно изпращане на колет с ножове в Хонконг


Китайските власти обявиха, че американската куриерска компания FedEx e заподозряна в приемането и изпращането в Хонконг на колет с ножове, чиято продажба в страната е обект на законов контрол.

Те са били задържани и в момента тече разследване по случая, съобщи bulgarian.cri.cn.

Това е вторият подобен инцидент с FedEx след незаконното изпращане на пратка с оръжия от американски клиенти в Китай през юни. Китайските закони задължават всички куриерски фирми в страната да осъществяват стриктен контрол върху продуктите, които се изпращат и да връщат опасни и забранени.

FedEx работи в Китай повече от три десетилетия и е напълно наясно с местните закони. За да установят фактите и защитят интересите на потребителите от 1 юни китайските власти инициираха разследване срещу FedEx. Компанията излезе с публично заявление, в което се казва, че ще съдейства на разследването, както и че спазва изцяло китайските закони и правила.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.