Иван Тодоров от "ТАД груп"с ново обвинение - за лидер на група за изнудване

https://mreja.bg/skandali/ivan-todorov-ot-tad-grups-novo-obvinenie-za-lider-na-grupa-za-iznudvane/59129 Mreja.bg
Иван Тодоров от "ТАД груп"с ново обвинение - за лидер на група за изнудване


Списък с големи български сайтове, които да бъдат хаквани и после изнудвани, е имало в "ТАД груп". Той е бил направен по поръчка на шефа на фирмата Иван Тодоров, се разбра по време на мярката му за неотклонение в спецапелативния съд. 

Служителите на фирмата е трябвало да докладват на собственика всеки ден какви опити да хакнат различни компании са правили. Лично Тодоров пък настоял камерите във фирмата да бъдат обърнати, така че да гледат в компютрите на служителите му. 

Той следял всяко едно тяхно движение, изтъкна прокурор Николай Христов. Той посочи, че Тодоров вече има още едно обвинение - за лидер на група за изнудвания.

Прокурорът поиска Тодоров да остане в съда заради хакването на НАП. В момента съдът с председател Галя Георгиева съвещава,  за да вземе решение. 

Утре ще стане ясно решението на съда. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.