Иран разработвал ядрени оръжия в таен обект край Абадех?

https://mreja.bg/skandali/iran-razrabotval-yadreni-orazhiya-v-taen-obekt-kray-abadeh/58875 Mreja.bg
Иран разработвал ядрени оръжия в таен обект край Абадех?


Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че Иран е разработвал ядрени оръжия в таен обект близо до град Абадех, но Техеран унищожил съоръжението, след като разбрал, че е разкрито, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Нетаняху за първи път идентифицира обекта, който бил открит в иранските документи, разкрити от Израел миналата година.

"В този обект Иран е извършвал експерименти за разработване на ядрени оръжия", заяви Нетаняху по телевизията, показвайки въздушна снимка на няколко малки сгради, която по думите му била заснета в обекта в Абадех края на юни 2019 г. "Когато иранците разбраха, че сме го разкрили, ето какво направиха", продължи премиерът и показа снимка, направена след месец, на която сградите ги няма. "Те унищожиха обекта. Просто го изтриха от лицето на земята", каза Нетаняху.

Той произнесе речта си по телевизията седмица преди парламентарните избори в Израел, на които се бори за нов мандат. "Призовавам международната общност да се събуди, да осъзнае, че Иран систематично лъже. Единственият начин да бъде спрян Иран по пътя към бомбата и да бъде спряна агресията му в региона е натиск, натиск и пак натиск", заяви Нетаняху.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.