IDC: Китайският сектор на големите данни ще продължи устойчивия си ръст

https://mreja.bg/skandali/idc-kitayskiyat-sektor-na-golemite-danni-shte-prodalzhi-ustoychiviya-si-rast/59271 Mreja.bg
IDC: Китайският сектор на големите данни ще продължи устойчивия си ръст


Китайският сектор на големите данни ще продължи да се разширява до 2023 г., насърчаван от политическата подкрепа и технологичната интеграция, се казва в доклад на международната агенция за пазарни проучвания International Data Corporation (IDC).

През тази година приходите от сектора се очаква да достигнат 9,6 милиарда долара, както и да нарастват средно с 23,5% за периода 2019-2023 г. До 2023 г. размерът на китайския пазар на големи данни ще достигне 22,49 милиарда долара.

В 2019 г. традиционният хардуер, като сървъри и дискове, ще заема по-голямата част от пазара на големи данни в Китай, следван от техническите и търговски услуги.

С нарастването на сектора, IDC прогнозира, че софтуерната платформа за изкуствен интелект ще стане третият най-голям подпазар на цялата индустрия за големи данни до 2023 г., измествайки търговските услуги.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.