Фатална размяна на братовчеди доведе до смърт на ринга (Обзор)

https://mreja.bg/skandali/fatalna-razmyana-na-bratovchedi-dovede-do-smart-na-ringa-obzor/59583 Mreja.bg
Фатална размяна на братовчеди доведе до смърт на ринга (Обзор)


Разследват как Борис Станчов се е появил вместо Исус Величков

Огромна измама доведе до фатален край в боксова среща.

На ринга в Шкодра, Албания, умря Борис Станчов, който се е представил за братовчед си Исус Величков. И двамата са от Сливница.

Причината за смъртта е инфаркт. Повторенията на мача показват, че съперникът на българина Ардит Мурджа във фаталния четвърти рунд въобще не му нанася удари. След това Борис рухва на ринга. Откаран е в болница, където се събужда за кратко, след което умира.

Версиите за измамата са две. Едната е, че Станчов има проблеми с излизането от България и заради това е взел документите на братовчед си. Другата е, че просто има здравословен проблем и не може да мине медицинските прегледи.

“За първи път се случва подобно нещо, откакто съм в бокса. Алармирали сме всички власти, включително и албанските. Свързахме се и с консула ни в Тирана. Дадохме и обяснения на министър Красен Кралев”, обясни Венцислав Николов от Българския професионален боксов съюз, който е и един от двамата ни съдии от международна категория при профитата. Съюзът съществува от 2014 г. и не е имал никакви проблеми.

В момента върви проверка и точно кой е бил на ринга по време на предходните пет двубоя, които фигурират в кариерата на Исус Величков. Самият той си призна, че от самото начало така се е процедирало и всъщност братовчед му се е бил през цялото време вместо него за пари.

Дебютът му е на 17 ноември миналата година в залата на клуб “Лонсдейл” в София в местността Къро до “Арена Армеец”. Тогава губи по точки от Любен Тодоров в категория “суперлека”. На 2 февруари тази година в залата на ЦСКА пада и от гърка Парис Ставропулос. На 23 март се изправя срещу италианеца Микеле Броили в Триест и отново записва загуба. На 5 април в Рим пада и от Антонио Комфорто. И на 15 юни записва пето поредно поражение от Даниел Спада отново в Рим.

Прави впечатление, че излиза на ринга доста често, което не е нормално за професионален боксьор. Въпреки това е минавал редовно медицински преглед и скенер, които са задължителни. Няма и загуба с нокаут, която да го вади от ринга за определено време. Регистрационният му номер е 857903.

Галата в зала “Казим Дервиши” в Шкодра е била организирана от GG New York Promoutions на Джин Джини, албанец с американски паспорт. Преди нея той има три вечери - две в Дуръс и една в Тирана, като всичките са тази година. На последната на 20 юли на площада в Тирана са се били Георги Вълевски и Петър Александров. Във всички обаче фигурира Ардит Мурджа.

Вероятно промоутърът е влязъл в бокса заради сина си Джон, който е участвал в последната гала в Шкодра. На нея са се били още трима българи освен измамника под името Исус. Общо мачовете са били 15. Анатоли Любенов се е изправил срещу шведа Емил Патерсон, Борислава Горанова също срещу шведка - Патрисия Бергут Свенсон, и Руслан Николов - срещу представителя на домакините Кренар Дзенели.

“Той беше един от най-добрите боксьори в Нови Искър. Как здраво, право, силно момче без никакви заболявания е получил инфаркт? Това момче е братовчед ми и е много добър на ринга. Треньорът винаги го караше да губи по точки. Беше казал на треньора си, че не се чувства добре от водата, която е пил. Той му казва: “Давай, ще издържиш”. След минута и половина се строполил на земята. Видеоклипът е отрязан. Ако всичко беше ОК, тренерът нямаше да избяга и да се прибере в България. Нещастник, долен продажник! Същият като шибаните албанци. И не се казва Исус Величков, а Боби Станчов”, написа във фейсбук братовчедът на Станчов Любо Иванов.

За Исус се твърди, че е бил футболист в “Сливнишки герой” преди 5 години. “Такъв играч не си спомням. С това име няма как да бъде забравен”, смята генералният мениджър на тима Венци Рангелов. (24часа)

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.