ЕС: Косово е изпълнило всички условия за визови облекчения

https://mreja.bg/skandali/es-kosovo-e-izpalnilo-vsichki-usloviya-za-vizovi-oblekcheniya/59300 Mreja.bg
ЕС: Косово е изпълнило всички условия за визови облекчения


Офисът на Европейския съюз в Косово обяви, че Прищина изпълнява всички необходими условия за визова либерализация и че макар държавите-членки да имат последната дума по въпроса, „върховният представител на ЕС (Федерика) Могерини е заявила по време на среща в Хелзинки, че Европейската комисия е препоръчала на Съвета, че е време да вземе решение за визовата либерализация за Косово“, пише прищинският ежедневник Zeri.

В отговор на документа, от офиса на ЕС в Прищина казват още, че Могерини е изразила убеждение, че е време за хората в Косово да получат визова либерализация, предава "Фокус".

В същото време обаче, предупреждават от мисията на ЕС, е важно Косово да демонстрира продължителни усилия за поддържане на върховенството на закона, както и контрол върху миграцията и сигурността.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.