Експертен съвет решил да подменя подложките на релсите на "Граф Игнатиев"

https://mreja.bg/skandali/eksperten-savet-reshil-da-podmenya-podlozhkite-na-relsite-na-graf-ignatiev/59845 Mreja.bg
Експертен съвет решил да подменя подложките на релсите на "Граф Игнатиев"


Експертен съвет взел решение за подмяна на подложките на трамвайните релси на ул. "Граф Игнатиев" в София се разбра на делото срещу бившият зам.-кмет на столична община Евгени Крусев. Той е подсъдим именно заради подложките на трамвайните релси на улицата. Днес на делото бе разпитан и инженер Румен Борисов, който е изготвил първоначално идейния проект за ремонта през 2015-2016 г. Той обаче се отказал веднага след свикването на експертния съвет.

Друг повод за събирането на специалистите било, че при старт на ремонта станало ясно, че между улиците "Алабин" и "Граф Игнатиев" се появили подпочвени води. Когато има подпочвена вода се копае повече и се слага камък, обясни Борисов. По думите му този проблем обаче само се споменал на заседанието. Първоначално в идейния проект било заложено да се сложат плаващи плочи, първо с размери 50мм, но без изискване на материал, а след това в техническия, след като разбрал, че заплащането няма да е проблем, той заложил подложки от полиуретан Борисов подробно обясняваше разликите между различните видове подложки и обясняваше къде в София какви подложки има, както и фирмите които са ги правили. Така например, единият вид подложка не бивало да я грее слънце повече от 20 дни. Друг вид пък, на фирма "Геслер" била използвана в метрото, тя намалявала с 80% вибрациите. Разпитът му продължи повече от 2 часа, като съдът реши свидетеля да представи и договор за сътрудничество, който той бил сключил с фирма производител на материали. Делото продължава другата сряда. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.