Джонсън: Някои политици искат Брекзит да е като мъчението на Прометей

https://mreja.bg/skandali/dzhonsan-nyakoi-politici-iskat-brekzit-da-e-kato-machenieto-na-prometey/59630 Mreja.bg
Джонсън: Някои политици искат Брекзит да е като мъчението на Прометей


Британският премиер Борис Джонсън във вторник заяви, че ако се реализират желанията на някои британски политици, Брекзит ще бъде безкраен процес, като мъчението на Прометей от гръцката митология, предава Ройтерс.

Според легендата, главният бог на древните гърци Зевс наказал Прометей за това, че откраднал огъня от боговете и го дал на хората. Гръмовержецът го изпратил на планински връх, където орел изяждал неговия черен дроб, който пораствал пак, само, за да се нахрани хищната птица отново и отново, предава Фокус.

„Това продължило вечно, нещо като усещането от Брекзит в Обединеното кралство, ако се реализира това, което искат някои законодатели“, заяви Джонсън на ежегодната среща на световните лидери в ООН.

Повече от три години, след като Великобритания гласува на референдум за излизане от Европейския съюз, страната продължава да търси начин да реализира волята на гражданите на фона на яростната съпротива срещу излизането от Съюза в парламента. Джонсън уверява, че Обединеното кралство при всички положения ще напусне ЕС на последната крайна дата – 31 октомври.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.