Доналд Тръмп призовава Адам Шиф да бъде арестуван за държавна измяна

https://mreja.bg/skandali/donald-tramp-prizovava-adam-shif-da-bade-arestuvan-za-darzhavna-izmyana/59877 Mreja.bg
Доналд Тръмп призовава Адам Шиф да бъде арестуван за държавна измяна


Американският президент Доналд Тръмп в понеделник предложи председателят на Комисията за разузнаване на Конгреса Адам Шиф да бъде арестуван за държавна измяна, престъпление, наказуемо със смърт или затвор, за преувеличаване и изопачаване на части от разговора на президента с колегата му от Украйна Владимир Зеленски, пише американският вестник The Hill, цитиран от "Фокус". 

В поредица от публикации в социалната мрежа „Туитър“ Тръмп нападна Шиф и анонимния информатор, който изрази опасения относно намеренията и целите на Тръмп по време на разговора с президента на Украйна, което стана причина за инициираната от демократите процедура за импийчмънт

"Конгресмен Адам Шиф направи незаконно лъжливо и ужасно изявление,като представяйки го като най-важната част от моя разговор с украинския президент и го прочете на глас пред Конгреса и американския народ", написа Тръмп в „Туитър“

В своето встъпително изявление по време на изслушване в Конгреса на изпълняващия длъжността директор на националното разузнаване Шиф спомена разговора на Тръмп с украинския президент Владимир Зеленски, като перифразира аспекти, за да наблегне на твърденията за неправомерни действия, включително като каза, че Тръмп е наредил на Зеленски да „изсипе мръсотия върху моя политически опонент“ цели „седем пъти“.

Шиф защити коментарите си по време на изслушването в четвъртък на фона на републиканската реакция, като твърди, че те са направени донякъде на шега.

„Разбира се, президентът никога не е казвал:„ Ако не ме разбирате, ще го кажа още седем пъти“, исках да покажа, че това е посланието, което украинският президент получаваше с не толкова много думи“.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.