Домашни хитрини: За какво служи прахосмукачката

https://mreja.bg/skandali/domashni-hitrini-za-kakvo-sluzhi-prahosmukachkata/59617 Mreja.bg
Домашни хитрини: За
какво служи прахосмукачката


Всички знаем каква е класическата й употреба, но с нея може да свършат още куп полезни неща.* Ако сте загубили нещо дребно, но ценно, не се тревожете! Вземете тънък дамски чорап и го нахлузете на тръбата, като го закрепите с ластик за коса. Чистете така, докато търсеният предмет се закачи за чорапа.* Премахнете вдлъбнатина от мебел върху килима, като първо поставите купче лед на мястото. Изчакайте да се разтопи напълно и след това минете с прахосмукачката.* Освежете въздуха, докато чистите! Нужно е само да капнете малко от любимото си етерично масло върху торбичката за събиране на прах.

* Намалете риска от алергии, като почистите прахта от зоната под прозорците, вентилационните решетки, щорите и климатика.* С прахосмукачката може да предотвратите пожар. Такава потенциална опасност крие сушилнята, която се нагрява и при наличието на повече прах, температурата може да се повиши опасно. Затова е задължително да почиствате филтъра няколко пъти в годината.* Матракът се почиства добре, ако насипете върху него сода за хляб, оставите да постои няколко часа, а после изсмучете с прахосмукачка.* Ако домашният ви любимец не се страхува от този електроуред, възползвайте се и почиствайте директно козината на кучето или котката. Така със сигурност космите из дома ще са по-малко.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.