Да пазим учителя!

https://mreja.bg/skandali/da-pazim-uchitelya/59296 Mreja.bg
Да пазим учителя!


Днес е първият учебен ден. По традиция учениците от всички класове във всяко школо тържествено изпращат първолаците към класната стая. Но заедно с това ритуал трябва да има и за техните учители - онези, които им дават знанията и уменията, с които ще прекрачат прага на пълнолетието си след години.

Трябва да стискаме палци на тези съвременни будители да успеят в просветителската си мисия, защото ентусиастите за тази професия намаляват независимо от всичко, което държавата прави да ги задържи.

Трябва също така да се научим да защитаваме учителя и да пазим неговия авторитет. Защото няма на кого другиго да разчитаме в битката за българското бъдеще - днешните деца. Учител без самочувствие и авторитет проектира този недостиг върху учениците си и създава зависими хора.

Затова заедно с децата си сме длъжни да пазим достойнството на българския учител и да го подкрепяме. Исторически той винаги е бил сред най-важните и значими фигури в живота на всяко едно дете. Така да бъде и днес.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.