Credissimo с още една мярка за защита на личните данни

https://mreja.bg/skandali/credissimo-s-oshte-edna-myarka-za-zashtita-na-lichnite-danni/59653 Mreja.bg
Credissimo с още една мярка за защита на личните данни


Европейският лидер в онлайн кредитирането Credissimo въведе допълнителна мярка за сигурност на данните в имейл кореспонденцията с клиентите си, „заключвайки“ с уникална персонална парола прикачените файлове, съдържащи лични данни на клиента в договора за кредит, СЕФ и други.

Това е поредна мярка, която компанията, която е сред най-бързо развиващите се FinTech структури в небанковия финансов сектор, въвежда за защита на данните на клиентите си. За достъп до съдържанието на договорите вече е необходимо да се въведе ЕГН-то на кредитоискателя. За да се отключат файловете, е необходимо пълно съвпадение между ЕГН-то от заявлението за кредит и ЕГН-то като парола. При всяко затваряне на файловете те се заключват автоматично със същата парола.

Това гарантира на първо място идентификацията, както и по-доброто обслужване на клиентите. С въвеждането на изискването за парола компанията осигурява допълнителна сигурност и защита на личните данни, в случай, че някой достъпи файлове на клиентите.

Новото изискване е част от постоянните подобрения на Credissimo за защита на данните по подразбиране, съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година за защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО, Закон за защита на личните данни и друго приложимо законодателство.

Целият процес по отпускане на заем от Credissimo е изцяло съобразен с изискванията на Закона за мерките срещу изпирането на пари (ЗМИП) и Правилника за прилагането на закона, приет като мярка за превенция на използването на финансовата система за целите на изпирането на пари и финансиране на тероризъм. През изминалата седмица Credissimo проведе и двудневно външно обучение от водещи експерти в областта на превенцията и противодействието на изпирането на пари и финансовите престъпления като част от инициативите на компанията за подобряване на клиентското обслужване и повишаване експертизата на служителите.

Компанията за онлайн кредитиране Credissimo e лидер в небанковия финансов сектор в България. Credissimo е динамична високотехнологична компания и е една от най-бързо развиващите се финтек структури в небанковия финансов сектор. Кредитният модел на Credissimo е 100% онлайн, като заемите се одобряват моментално. С над 4 млн. потребители в България, Полша и Македония Credissimo е една от най-бързо развиващите се европейски FinTech структури. От 2019 г. компанията навлезе и на пазара в Колумбия.

Повече информация можете да намерите на: www.credissmo.bg или на www.facebook.com/credissimo.bg. Повече за политиката за защита на личните данни можете да видите на: https://credissimo.bg/pdata.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.