Чужденците в “Левски” тръгнаха на уроци по български

https://mreja.bg/skandali/chuzhdencite-v-levski-tragnaha-na-uroci-po-balgarski/59154 Mreja.bg
Чужденците в “Левски” тръгнаха на уроци по български


Броени дни преди старта на новата учебна година в България ученически страсти завладяха и футболния “Левски”. Чуждестранните футболисти в клуба проведоха своя първи урок по български език на “Герена”.

“Като част от дългосрочната стратегия за изграждане атмосфера на приемственост и следвайки традициите на любимия клуб, съвместната инициатива на ПФК “Левски”, “Тръст Синя България” и Института за чуждестранни студенти цели, от една страна, да подобри комуникацията в първия отбор, а от друга, да помогне за по-лесната адаптация на играчите към тима и страната. Продължителността на обучението ще е 60 учебни часа, а на 12 септември вече се проведоха два от тях”, съобщиха от клуба.

В бъдеще “Левски” предвижда освен серията от уроци със специализирания преподавател Мариана Дойчинова и опознавателни часове, свързани с историята на клуба и българската държава.

На първия урок по български език футболистите и главният скаут Богдан Патрашку демонстрираха отлично настроение и голямо желание да научат бързо достатъчен набор от думи, които да демонстрират пред българите в тима. Чужденците се запознаха с азбуката, като най-трудно и най-смешно им беше при споменаването на “ер малък”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.