България, 51-ият щат

https://mreja.bg/skandali/balgariya-51-iyat-shtat/57160 Mreja.bg
България, 51-ият щат


Или как вместо Гренландия Тръмп подари на жена си страната ни

Доналд Тръмп поиска да купи Гренландия от Дания, но му отказаха и той се обиди и отмени визитата си в Копенхаген. Сигурно чухте за тая история миналата седмица. Доста подигравки отнесе Тръмп, държал се бил като малко дете. Не е много смешно обаче, защото при него никога не знаеш кое е виц и кое политика. Току-виж открият химически оръжия в Дания и докато още си хихикаме и въртим показалец до челото, Гренландия ще е окупирана, а Леонардо и Клуни ще снимат екшъните си от родната къща на Андерсен. Докато си седях пред телевизора и се притеснявах за Дания и да не ми загори мусаката, ми звънна телефонът.

- Оооой, душооо, како си? – изпъшка тъжно женски глас в слушалката.

- Меланио, ти ли си, мари? – изненадах се аз. Досега госпожа Тръмп не ми се беше обаждала по телефона.

- Аз съм. Голям проблем имам, сърце, не знам какво да правя – разплака се тя – Доналд ме пита оня ден какво да ми купи за рождения ден. Аз си бях харесала едно бижу от „Булгари“ и му казвам. Той обаче остаря ли, оглуша ли, какво му става напоследък, не знам, купил ми, не Булгари, а България.

- Ма как България, ма, Меланийо? – зяпнах аз.

- Ми ей така, писал му някакъв нигерийски принц, казал му, че много изгодно продава разни територии и му предложил Гренландия, нали й е хвърлил око. Обаче моят е стиснат, скъпа му се видяла, та решил да вземе най-евтината. България. Уж така хем ще си купи на себе си земя, хем на мен подарък. Та се сетих, че ти си българка и реших да те питам.

- Какво да правиш с България ли? – недоумявам аз.

- Да. Сега я притежавам, ама нито мога да я облека, нито на пръста да си я сложа, как ще се похваля на приятелките си, че я имам, не знам... Ти какво предлагаш да правя?

- Не знам какво да те посъветвам, препродай я – казах аз.

- Пробвах, не съм вчерашна. Звънях, никой не я иска. На Володя първо звъннах, знам, че той все там при нас на Балканите се вре, викам му, дорогой, ето ти една цяла страна, махни ни се вече от главата. А той ми вика, „А тая вече я имам“. Купил си я отдавна, при това на безценица.

- Ми той още Тодор Живков се пробваше да им я пробута на руснаците едно време, 16-а република щяхме да ставаме, но не ни взеха. Пак, че Путин са успели да излъжат сега... – разказвам й аз накратко историята.

- Измамиха го Дони, страх ме е да му кажа, че като се ядоса и тича в кабинета да вдига лихвите, останахме си без внос. Ни Булгари можеш да си купиш вече лесно, ни мерцедес, ни „Хуавей“. Страх ме е, че ако продължава така, ще трябва на Нова година пак да се редя на опашка за банани.

- Е, чак пък да са го измамили – засегнах се аз – България е хубава страна. Каква природа имаме, какво кисело мляко, хора, ръченици, разкош!

- Знам аз, нали сме почти комшии, едно време на море идвах, обаче са се променили нещата. Тая сутрин получавам писмо от НАП, дължим няколко милиарда данък върху Гренландия. Писах им, ама ние не сме я купили още, само намерение имаме, те викат: „За намерение също се плаща!“ В противен случай щели да ми изпуснат данните да види цял свят какви са на Дони данъците, дето ги крие и кога точно съм родена. Малко като изнудване ми звучеше, да ти кажа, притесних се.

- Нашите власти да изнудват бизнесмен? Абсурд! – викам, ма вътрешно не си вярвам много.

- И аз така си помислих, ама преди малко ми писаха едни, че към Вашингтон е тръгнала спецпрокуратурата, щели за всеки случай да ни задържат за осем месеца в ареста, докато видят кое как е – плаче Мелания. Притесних се, знам, че тая работа точно така ще стане.

- Продавай обратно, Меланийо, върни я на нигерйиците, че от спецпрокуратурата никой не може да ви спаси. Ще висите на Пето авеню цял ден с белезници, докато всичко си признаете – посъветвах я. Мелания веднага затвори и хукна към Дони. Надявам се да са успели със сделката, че не ми се мисли, ако се окажем 51-ия щат какво ще се случва със света. Ще плачат за Тръмп тогава!

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.