11 г. затвор за Съботана, пребил мъж от Сандански

https://mreja.bg/skandali/11-g-zatvor-za-sabotana-prebil-mazh-ot-sandanski/58574 Mreja.bg
11 г. затвор за Съботана, пребил мъж от Сандански


Окръжният съд в Благоевград потвърди 11-годишната присъда "лишаване от свобода" на Димитър Съботанов-Съботана от Сандански. В началото на годината Районният съд в Сандански, в лицето на председателя му Николинка Бузова, го осъди на 11 години затвор, за това че 27 март 2014 г. около 17 ч в Сандански, на ул. "Борис Сарафов", в условия на опасен рецидив, умишлено е причинил тежка телесна повреда на Илиян Милушев от Сандански, вследствие на което той е получил тежка черепно-мозъчна травма, контузия на слепоочна област, контузия на дясната мозъчна хемисфера, лява скула. Според експертизата на съдебни лекари състоянието на пострадалия Милушев е било с постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Съботана обжалва присъдата пред окръжния съд, но магистратите на втора инстанция я потвърдиха и решението им е окончателно.

Освен осъдителната присъда 11 години лишаване от свобода, която трябва да изтърпи при строг режим, Съботанов трябва да заплати и обезщетение в размер на 50 000 лева на пострадалия и 7200 лева имуществена вреда, адвокатските разноски по делото, разноските за експертизи и граждански иск. Присъдата на Окръжен съд е окончателна и изцяло потвърждава тази на Районния съд в Сандански .

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.