Мрежа

Скандал! Семейство получи сметка за вода за над 6 бона. Ами сега?

Възнамеряват да търсят правата си в съда

0 1 392

Семейство от морската ни столица Варна е получило рекордна сметка за вода, която направо ги хвърлила в шок. Със сигурност всеки един би изпаднал в такова състояние, ако получи такава сума от ВиК.

Става въпрос за семейство Бояджиеви от Варна. Без да разполагат с басейн или каквото и да било водно съоръжение, семейството получило сметка за вода от местното ВиК дружество на стойност 6 285 лева.


Според дружеството, семейство Бояджиеви е изразходило забележете рекордното количество от 3 хиляди кубика вода за период от три месеца и половина.
Димитър Бояджиев разкрива, че водомерите му са дистанционни. Освен това споделя, че инкасатор не е виждал от месец май.

След разразилия се скандал около рекордно високата сума за едно семейство, от ВиК-Варна изпратили в дома на Бояджиев техник, който да направи оглед на водомера.
След извършения оглед от ВиК са категорични, че по тръбите е преминало рекордното количество от 3 хиляди кубика вода.

От там се оправдават, че техния ангажимент се изчерпва с това да подадат до имота на потребителя вода, а това как ще я изразходва той, не е тяхна отговорност.
Ръководителят на отдел „Водомерно стопанство“ във варненското ВиК – Виолин Лазаров смята, че в случая става въпрос за авария.

Въпреки това от ВиК дружеството настояват семейството да плати сметката. Бояджиеви обаче са категорични, че нямат намерения да плащат рекордната сума, тъй като не са консумирали толкова много вода. Поради тази причина ще потърсят правата си в съда.
Източник: retro.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 20 − 14 =