Мрежа

Скандал! Путин няма да уважи погребението на Горбачов. Каква е причината?

Той все пак се е простил с него като е положил цветя на ковчега му

0 2 248

Държавният глава на Русия – Владимир Путин няма да присъства на погребението на Михаил Горбачов, което е насрочено за събота 3 септември.

По-рано днес прессекретарят му Дмитрий Песков отбеляза, че причината за това е претрупаният работен график на Путин, който „за съжаление, не му позволява“, отбелязват световните информационни агенции, предава БТА.

Заради това, преди отпътуването на Путин за посещение в руския ексклав Калининград, се е простил с последния съветски лидер, полагайки цветя на ковчега му в Централната клинична болница в Москва.

Междувременно стана ясно, че Михаил Горбачов ще бъде изпратен с елементи на държавно погребение като прощаване и почетен караул. Песков заяви пред журналисти, че правителството ще окаже помощ при неговата организация.
Той обаче категорично отказал да отговори на журналистическите въпроси кои от елементите на държавното погребение ще отсъстват.

Припомняме, че последният лидер на СССР Михаил Горбачов издъхна вечерта на 30 август. Той напусна този свят на 91 години след като боледува тежко доста време.
Михаил Горбачов несъмнено ще остане в историята като една от водещите политически фигури на миналия век. Другото, с което ще бъде запомнен е неволното ускоряване на разпада на СССР през 1991 г. с демократичните и икономически реформи, които поде, отбелязва Франс прес.

При все, че именно Горбачов позволи свободата на словото в Русия, мнозина от руснаците го обвиняват за разпада на съветската супер сила и последвалите кризисни години.
Източник: vesti.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 17 − 8 =