Мрежа

Сирия иска незабавно изтегляне на американските и турските войски от нейната територия

0 108

Сирия настоява за незабавното изтегляне на всички чуждестранни войски от нейна територия, като заплаши, че може да вземе мерки, ако те останат, предадоха АП и ТАСС.

„Съединените щати и Турция поддържат незаконно военно присъствие в Северна Сирия“, каза сирийският външен министър Уалид ал Муалем в реч пред Общото събрание на ООН.

„Всички чуждестранни сили, опериращи на наша територия без нашето разрешение, са окупационни сили и трябва да се изтеглят незабавно. Ако те откажат, то ние имаме право да вземем всички контрамерки, предвидени от международното право“, каза той.

Продължаващата повече от осем години опустошителна гражданска война в Сирия привлече голям брой военни от чужбина и хиляди чуждестранни бойци, борещи се за власт, съобщи БТА. Повечето от територията на страната е отново под контрола на правителствените сили. Но бунтовници и екстремисти все още владеят северозападната провинция Идлиб, а богатият на петрол североизток се държи от кюрдски групи, подкрепяни от САЩ, припомни АП.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 2 = 1