Мрежа

Синът на Байдън: Няма да работя за чужди компании, ако баща ми стане президент

322

Хънтър Байдън, синът на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, днес публикува изявление чрез адвоката си, в което описва какво е работел в Украйна и Китай след критиките към него и баща му от президента Доналд Тръмп, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

Тръмп заяви без доказателства, че Хънтър Байдън е бил замесен в корупционни практики в тези две страни, но не е понесъл отговорност благодарение на баща си, който сега е сред фаворитите за номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на изборите догодина.

В изявлението се съобщава, че на 31 октомври Хънтър Байдън ще напусне управителния съвет на частен инвестиционен фонд, който се поддържа от няколко китайски държавни компании. През април т.г. Хънтър Байдън напусна управителния съвет на украинската частна газова компания Бурисма холдингс след изтичане на петгодишния му мандат.

„Хънтър се е захванал с тези бизнес дейности като частно лице. Той е преценил, че не е уместно да ги обсъжда с баща си и не го е правил. Хънтър винаги е осъзнавал, че баща му ще бъде изцяло и недвусмислено ръководен от установената политика на САЩ, без значение как би се отразило това на професионалните интереси на Хънтър“, заяви адвокатът на Хънтър Байдън Джордж Мезайърс.

Хънтър Байдън е обещал да не работи за никакви чуждестранни компании, ако баща му Джо Байдън спечели президентските избори догодина, добави адвокатът му.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.