Мрежа

Северна Корея за изстреляните ракети: Показахме укрепване на военната си мощ

0 429

Северна Корея потвърди днес, че вчера е изстреляла балистична ракета от подводница край източното си крайбрежие, предаде Ройтерс, като се позова на официалната информационна агенция КЦТА.

В съобщението се казва, че става въпрос за нов тип ракета, наречена „Пукгуксон-3“. Тя е била изстреляна от вертикално положение, уточни КЦТА, потвърждавайки преценката на южнокорейските въоръжени сили.

В съобщението се подчертава, че „успешният опит с нов тип балистична ракета, изстреляна от подводница, е от голямо значение, тъй като възвести нова фаза от сдържането на заплахата за КНДР от външни сили и по-нататъшното укрепване на военната й мощ за самоотбрана“, посочва БТА.

КЦТА увери, че тестът „не е имал неблагоприятни последици за сигурността на съседните страни“. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун „изпрати топли поздравления“ на онези, които извършиха успешния опит, пише още в съобщението, като се уточнява, че самият той не е присъствал на теста.

Северна Корея извърши ракетния опит ден след като обяви, че ще възобнови преговорите със Съединените щати за слагане на край на ядрената си програма. Според анализатори това е най-провокативният севернокорейски тест от началото на преговорите миналата година, отбелязва Ройтерс.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 81 − = 77