Мрежа

Сериозно предупреждение от Русия: Може да започне 3-та световна война

Бившият президент на Русия Медведев отбеляза сериозната опасност

post Apocalypse, Ruins of a city. Apocalyptic landscape
0 2 141

Дмитрий Медведев сподели, че в новия проект относно Украйна, по който тя трябва да бъде подпомогната икономически и политически от Запада може да се окаже пролог към 3-та световна война. Тези опасения изрази бившият президент на Руската федерация и настоящ зам.-председател на Съвет за сигурност на Русия. Изявлението бе направено в известна социална мрежа.

Той обвини управлението в Киев, че с новата си идея „гаранции за сигурност“ може да тласне света към следващата световна война. Той почти приравнява идеята с чл. 5 от договора на НАТО за обща защита на страните членки при нападение на някоя от тях.

Според Медведев, ако Западът продължи да помага с големи количества и опасни оръжия на Украйна може военната операция да се премине на „по-високо ниво“. Той смята, че по този начин може да изчезнат видимите граници между страните и съответно предвидимостта им при такъв тип конфликти.

Бившият руски президент е уверен, че Русия ще извлече много от създалата се ситуация, въпреки, че анализаторите от Запада смятат как да бъдат отслабени и ударени без да влизат в пряк конфликт с Русия.

Той допълни, че помощта с оръжия на Украйна е път без изход, който само удължава конфликта и жертвите в него.

Източник: dir.bg

post Apocalypse, Ruins of a city. Apocalyptic landscape
Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 19 = 20