Желязков: Промени в закона за автомобилните превози ще се предложат в сряда

https://mreja.bg/senzacionno/zhelyazkov-promeni-v-zakona-za-avtomobilnite-prevozi-shte-se-predlozhat-v-sryada-2/73630 Mreja.bg
Желязков: Промени в закона за автомобилните превози ще се предложат в сряда


Промените в закона за автомобилните превози ще бъдат предложени още на следващото правителствено заседание в сряда и през тази година ще влязат и в НС. Това заяви пред журналисти в парламента транспортният министър Росен Желязков по повод символичния протест на автобусните превозвачи и настояването им за инкриминиране на нерегламентираните превози, предава БТА.

С това, посочи той, мисля, че удовлетворяваме едно от основните искания, а именно правната нормативна регулация и рамка на политиката, свързана с този сектор. Смея да твърдя, че съм един от хората, които с желание защитава интересите на превозвачите - на товарни и пътнически превози, подчерта министърът. Затова и нямал усещането, че седят с тях от двете страни на масата.

Желязков обаче подчерта, че има теми, които не могат да бъдат обвързани със срокове като, например, създаване на единен орган за контрол на пътя. Въпросът ще бъде поставен, когато заработи тол системата.

Мисля, че символичният протест е една камбана, която бие, и в мое лице намира чуваемост, изтъкна Желязков.

По думите му, до 13 януари, когато някои фирми предупреждават, че ще спрат превоза на пътници, предстоят редица срещи. Не мога да поема ангажимент, че до тази дата законовите промени ще бъдат гласувани от парламента, защото не е възможно в нито един от сроковете за работа на НС, но законът ще бъде приет, това политически е гарантирано и от мен самия, категоричен е транспортният министър.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.