В Пекин са процес на изграждане 50 нови парка

https://mreja.bg/senzacionno/v-pekin-sa-proces-na-izgrazhdane-50-novi-parka/72744 Mreja.bg
В Пекин са процес на изграждане 50 нови парка


До края на месец ноември в Пекин са изградени или са в процес на доизграждане 60 нови парка, съобщиха от столичното Бюро за градинарство и озеленяване. Това предаде Радио "Китай".

От тях 10 парка вече са изцяло отворени за посетители, а останалите 50, разположени главно в районите „Дунчън", „Сичън", „Чаоян", „Фънтай" и „Тунджоу", са сравнително малки и постепенно се отварят за обществеността.

През последните години Пекин полага усилия да създаването на повече зелени пространства, като се стреми да осигури повече места за жителите, в които да прекарват свободното си време и живеят в по-добра и екологична среда.

Заместник-директорът на отдела за градско озеленяване в бюрото Сун Сюемин уточни, че всеки парк се прави след детайлно проучване на нуждите на хората и при максимално съхраняване на оригиналния облик на градската среда.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.