Суперстарт на Владо Илиев: 10-и в първия спринт в биатлона

https://mreja.bg/senzacionno/superstart-na-vlado-iliev-10-i-v-parviya-sprint-v-biatlona-2/72315 Mreja.bg
Суперстарт на Владо Илиев: 10-и в първия спринт в биатлона


Световният вицешампион в биатлона Владимир Илиев стартира доста успешно новия сезон, като зае 10-ото място в първия инидвидуален старт в Йостерсунд (Швеция). В спринта на 10 км той изостана само на 36 секунди от победителя Йоханес Тингес Бьо, но направи един пропуск повече в стрелбата от него. Норвежецът завърши с един, а най-добрият българин - с два.

Бьо изпревари по-големия си брат Таре с 19 секунди. Трети сензационно стана руснакът Матвей Елисеев, който единствен от първите не сгреши при стрелбата.

Антон Синапов зае 42-ото място, а Димитър Герджиков бе само на две места след него, въпреки че направи само един пропуск, а съотборникът му два.

Европейският ни шампион Красимир Анев също направи два пропуска, но с доста бавно бягане се оказа на 52-о място.

При жените в спринта на 7,5 км спечели Доротея Вирер (Ит). След шампионката за миналия сезон останаха Марте Олсбу Рьойзеланд (Нор) и Маркета Давидова (Чех).

От българките Милена Тодорова зае 76-о място, Мария Здравкова е 81-а, а най-опитната Даниела Кадева завърши 93-а. В сряда и в четвъртък в Йостерсунд са следващите стартове.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.