Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Мангото е най-консумираният плод и е на пето място в света по отглеждане сред основните плодови култури в земеделието. Той е сочен и вкусен и е десет пъти по-консумиран от ябълките, а дори бананите “губят” с резултат 3 към 1 в негова полза”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
1 малък пакет бишкоти
50 мл ликьор (лимончело или друг подобен с плодов вкус)
1 консерва манго
5-6 с.л. пудра захар
400 мл цедено кисело мляко
200 мл заквасена сметана
40 г печени лешници за поръсване
ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме сметаната, киселото мляко, захарта и ванилията с помощта на миксер до получаването на еднороден крем. Опитваме го, ако не ни е достатъчно сладко на вкус, може да добавим още захар.
Подреждаме бишкотите във форма с падащ ринг. Поливаме ги с половината ликьор. Отгоре слагаме една трета от крема, а върху него подреждаме резени от изцедения плод манго.
Продължаваме да редим така пластовете, като приключваме с крем. Слагаме сладкиша в хладилника и го оставяме там поне за 24 часа.
Поднасяме го, като го поръсваме с нарязани запечени лешници.
Източник: https:www.24chasa.bg