Сладкиш с бишкоти и манго

https://mreja.bg/senzacionno/sladkish-s-bishkoti-i-mango/66033 Mreja.bg
Сладкиш с бишкоти и манго


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Мангото е най-консумираният плод и е на пето място в света по отглеждане сред основните плодови култури в земеделието. Той е сочен и вкусен и е десет пъти по-консумиран от ябълките, а дори бананите “губят” с резултат 3 към 1 в негова полза”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ

1 малък пакет бишкоти

50 мл ликьор (лимончело или друг подобен с плодов вкус)

1 консерва манго

5-6 с.л. пудра захар

400 мл цедено кисело мляко

200 мл заквасена сметана

40 г печени лешници за поръсване

ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме сметаната, киселото мляко, захарта и ванилията с помощта на миксер до получаването на еднороден крем. Опитваме го, ако не ни е достатъчно сладко на вкус, може да добавим още захар.

Подреждаме бишкотите във форма с падащ ринг. Поливаме ги с половината ликьор. Отгоре слагаме една трета от крема, а върху него подреждаме резени от изцедения плод манго.

Продължаваме да редим така пластовете, като приключваме с крем. Слагаме сладкиша в хладилника и го оставяме там поне за 24 часа.

Поднасяме го, като го поръсваме с нарязани запечени лешници.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.