Шефът на Гугъл оглави и корпорация Алфабет - компанията майка на Гугъл

https://mreja.bg/senzacionno/shefat-na-gugal-oglavi-i-korporaciya-alfabet-kompaniyata-mayka-na-gugal/72573 Mreja.bg
Шефът на Гугъл оглави и корпорация Алфабет - компанията майка на Гугъл


Главният изпълнителен директор на Гугъл Сундар Пичай поема ръководството и на компанията майка на Гугъл - корпорация Алфабет, предадоха световните агенции. Новината съобщиха основателите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин, съобщава БТА.

Пейдж и Брин, които досега бяха съответно главен изпълнителен директор и президент на Алфабет, се оттеглят от ръководството на корпорацията, но остават членове на управителния й съвет.

"Ако компанията беше човек, днес щеше да е 21-годишен младеж и щеше да е време да напусне гнездото. Смятаме, че е време да изпълним ролята на горди родители, които предлагат съвети и любов, но не упражняват досаден ежедневен контрол", отбелязаха в писмено изявление двамата създатели на Гугъл.

Алфабет беше учредена през 2015 г., за да обхване наред с водещия и най-печеливш бизнес - Гугъл - и останалите дейности на групата, от автономните автомобили Уеймо (Waymo) до дъщерната фирма Сайдуок лабс (Sidewalk Labs), която разработва проекти за т.нар. "умни градове".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.