Руло с ананас и шоколадова глазура

https://mreja.bg/senzacionno/rulo-s-ananas-i-shokoladova-glazura-2/65665 Mreja.bg
Руло с ананас и шоколадова глазура


Малко по-екзотичен десерт, приготвен със спирулина

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Поредното ми предложение е за разкошно руло с ананас и шоколад”, пише ни Марияна Бончева. 

ПРОДУКТИ

4 яйца, 100 г захар, 1 ванилия, 60 г брашно, 60 г нишесте, 1 ч. л. бакпулвер, 1 лимон, кристална захар за поръсване

За пълнежа:

250 мл сладко бяло вино, 1 с. л. нишесте, 6 шайби ананас, 200 г сметана, 1 пакет фиксатор за сметана, 1 с.л. ванилово-карамелена захар, спирулина на прах за оцветяване

1 черен шоколад за глазурата и кокосови стърготини 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Смесваме брашното с нишестето, бакпулвера и фино настърганата лимонова кора. Постепенно прибавяме сухата смес към яйчената пяна, като разбъркваме с шпатула или дървена лъжица.

Изсипваме тестото в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 15 мин. Поръсваме чиста кърпа обилно със захар, върху нея обръщаме горещия блат и веднага навиваме на руло. Оставяме да изстине.

Кипваме виното и го сгъстяваме с нишестето. Прибавяме нарязания ананас. Разбиваме сметаната и карамелово-ваниловата захар. 4 с.л. от сметаната намазваме върху вътрешната страна на блата. Оцветяваме със спирулина на прах. Намазваме с винения крем и разпределяме останалата сметана. Последната шайба ананас разрязваме на парченца и подреждаме по вътрешния ръб, така че да е в центъра на рулото, и навиваме.

Заливаме с разтопения на водна баня шоколад. По желание поръсваме с кокосови стърготини и украсяваме с листенца мента и розички от тънки филийки ананас, глазирани с мед и запечени. Оставяме за няколко часа в хладилник. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.