Проф. Иван Костов е "Лекар на годината" на столичната колегия

https://mreja.bg/senzacionno/prof-ivan-kostov-e-lekar-na-godinata-na-stolichnata-kolegiya/72942 Mreja.bg
Проф. Иван Костов е "Лекар на годината" на столичната колегия


Проф. Иван Костов – директор на “Майчин дом”, получи приза “Лекар на 2019 г.” на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

Официалната церемония започна след ставане на крака за почит към Стоянка Мутафова и известния хирург д-р Николай Бобев, които България загуби в рамките на 24 часа.

Наградата в категория “Доайен” е за проф. Камен Канев, ВМА. Проф. Андрей Йотов – началник на Клиниката по ортопедия и травматология към “Софиямед”, получи отличието за добър ментор.

Млади лекари на 2019-а са д-р Явор Пукалски, детски травматолог в “Пирогов”, д-р Христо Милушев от Бърза помощ – София, и д-р Елица Тошкова – общопрактикуващ лекар.

За “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина” колегията отличи доц. Антони Георгиев – началник на Клиниката по артроскопска травматология на “Софиямед”.

Доц. Маргарита Гешева – началник на Клиниката по токсикология в “Пирогов”, взе награда за принос за развитието на специалността.

Приз за добър мениджмънт в медицинските дейности получи проф. Цекомир Воденичаров от Медицинския университет - София. А за финансов мениджмънт - д-р Борил Петров, директор на V градска болница.

За приноса си за утвърждаване на авторитета на лекарското съсловие бе отличен д-р Николай Брънзалов – зам.-председател на БЛС.

Колегията връчи и 2 специални награди - на Столичната община за усилията ѝ за подобряване на здравеопазването в града, и на екипите на “Пирогов”, пожарната и СДВР, участвали в спасителната операция при пожара в болницата.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.