Пиле саламура по северняшки

https://mreja.bg/senzacionno/pile-salamura-po-severnyashki/66297 Mreja.bg
Пиле саламура по северняшки


Ястие, с което да се стоплите в есенното време

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Времето застудя и ни се хапва нещо сгряващо, затова предлагам рецепта за една уникална и различна пилешка супа”, пише ни Жана Стоянова. 

ПРОДУКТИ

500 г пилешко месо - филе

4-5 големи печени чушки

1 глава лук и 1 глава чесън

1 средно голям домат

3-4 люти печени чушки

1/2 връзка магданоз 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме на порции месото, посоляваме го и го намазваме с олио. Запичаме пилешкото на грил тигана.

Изпичаме след това лука, нарязан на едри парчета. Изпичаме и обелваме чушките. На грил тигана поставяме и едро нарязания домат да се запече.

Поставяме в тенджера да заври около 2 л вода и накъсваме на ленти запеченото месо, което пускаме във врящата посолена вода. Добавяме лука, накъсаните на лентички чушки, доматите.

Варим около 15 минути и накрая добавяме счукания чесън с магданоз. При сервиране добавяме люта чушка по желание. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.