Ястие, с което да се стоплите в есенното време
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Времето застудя и ни се хапва нещо сгряващо, затова предлагам рецепта за една уникална и различна пилешка супа”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
500 г пилешко месо - филе
4-5 големи печени чушки
1 глава лук и 1 глава чесън
1 средно голям домат
3-4 люти печени чушки
1/2 връзка магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на порции месото, посоляваме го и го намазваме с олио. Запичаме пилешкото на грил тигана.
Изпичаме след това лука, нарязан на едри парчета. Изпичаме и обелваме чушките. На грил тигана поставяме и едро нарязания домат да се запече.
Поставяме в тенджера да заври около 2 л вода и накъсваме на ленти запеченото месо, което пускаме във врящата посолена вода. Добавяме лука, накъсаните на лентички чушки, доматите.
Варим около 15 минути и накрая добавяме счукания чесън с магданоз. При сервиране добавяме люта чушка по желание.
Източник: https:www.24chasa.bg