Патриарх Неофит - почетен член на Славянската литературна и артистична академия

https://mreja.bg/senzacionno/patriarh-neofit-pocheten-chlen-na-slavyanskata-literaturna-i-artistichna-akademiya-2/72651 Mreja.bg
Патриарх Неофит - почетен член на Славянската литературна и артистична академия


Негово светейшество българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянската литературна и артистична академия.

Тържественото награждаване стана при представянето на благословената от предстоятеля на БПЦ-БП международна антология "Хлеб наш насущний", в която са включени стихове на известни наши и чужди писатели и поети за словото, Бога и нравствеността. Това съобщиха от Българската патриаршия.

Елка Няголова - председател на Славянската литературна и артистична академия, е поздравила патриарх Неофит и му е пожелала дълги години да води Българската православна църква и да бъде духовен стожер за родината ни. Тя е изтъкнала и факта, че с голям ентусиазъм в изготвянето на книгата са участвали Съюзът на българските писатели и Съюзът на българските журналисти. Негово светейшество е поздравил всички писатели и творци на словото, като ги е насърчил още по-активно да работят на интелектуалната нива.

На представянето на книгата патриарх Неофит е бил придружен от архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, присъствали са също посланици, писатели, поети, интелектуалци и общественици.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.