Огромният пожар до Сидни изпепели над 70 000 хектара земя (Снимки)

https://mreja.bg/senzacionno/ogromniyat-pozhar-do-sidni-izpepeli-nad-70-000-hektara-zemya-snimki/72997 Mreja.bg
Огромният пожар до Сидни изпепели над 70 000 хектара земя (Снимки)


Опустошителните пожари в Австралия изпепелиха повече от 70 000 хектара земя, съобщава електронното издание на вестник The Canberra Times.

Източникът уточнява, че огънят все още не е овладян и продължава да бушува, пише Фокус.

Пламъците засегнаха Нов Южен Уелс, най-старият и най-населеният щат в Австралия. Намира се на север от Виктория и на юг от Куинсланд. Столица и най-голям град е Сидни.

Бедствието унищожи десетки домове, както и други съоръжения. Екипите, които следва да направят оценка на щетите, все още не могат да стъпят на терен в засегнатите райони и затова всички подробности за мащаба на стихията остават непотвърдени.

Огромният пожар, заради който Сидни беше обхванат от опасен за здравето смог, може да бушува много седмици, преди да бъде потушен. За това предупреди противопожарната служба на австралийския щат Нов Южен Уелс, предаде Ройтерс.

В целия регион бушуват близо 100 пожара и се очаква ситуацията да се влошава.

Пожарите са често явление в Австралия през горещото лято, започващо този месец, но тази година те се разразиха много по-рано заради високите температури, сухите ветрове и предполагаеми умишлени палежи, предаде БТА.

Северно от Сидни най-нововъзникналият пожар вече унищожи 335 000 хектара и стана причина за отмяна на много от външните прояви през уикенда, след като смогът и пепелта от него окупираха града.

Досега в горските пожари са загинали най-малко четири души. Унищожени са над 680 къщи в Източна Австралия.

В щата Нов Южен Уелс с 96 пожара се борят 2000 пожарникари.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.