Общините да си помогнат сами, да не чакат на държавата

https://mreja.bg/senzacionno/obshtinite-da-si-pomognat-sami-da-ne-chakat-na-darzhavata/72408 Mreja.bg
Общините да си помогнат сами, да не чакат на държавата


Да си кмет, когото хората харесват и уважават, е повече от добре. Но още по-добре е, ако това се дължи на истинското подобряване на условията в населеното място, а не на действия, граничещи с популизъм.

Като например поддържането на ниски данъци. В това всъщност няма нищо лошо, ако приходите от тях в общинската хазна са достатъчни, за да се изпълняват инвестиционните програми. Но ако не стигат, а кметът се оправдава с липсата на помощ от държавата, вместо да положи усилия за повече приходи, може да се нарече популизъм.

При това на фона на данни, че в някои общини събираемостта на местните данъци и такси е 30%. Излиза, че те хем са ниски, хем не се събират. Че тогава как ще има пари за по-добър живот на хората. А ако кметовете имат проблем да събират налози, да се сдружават с други и да ползват споделени услуги. Защото е далеч по-добре да дадеш малко на някого, който ще ти докара повече в хазната.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.