Областното пътно управление - София: Движението се нормализира

https://mreja.bg/senzacionno/oblastnoto-patno-upravlenie-sofiya-dvizhenieto-se-normalizira/72977 Mreja.bg
Областното пътно управление - София: Движението се нормализира


В момента движението се нормализира, каза директорът на Областно пътно управление – София Румен Сачански на брифинг.

„25 автомобила в 04.00 часа сутринта са излезли да обработват трасето на магистрала „Тракия“. Между четири и пет започва да вали този леден дъжд. Температурата е минус шест градуса. Между 04.30 и 05.00 се случва тежкия инцидент на 17-18 километър“, обясни директорът на Областно пътно управление – София. „Първо се получава удар между тир и лек автомобил. След това на десетина метра от тях, вече верижно, десетина автомобила се удрят. Както и колегата каза - няма тежко пострадали хора. Но са нанесени тежки материални щети, както на пътната инфраструктура, така и на тежките автомобили“, каза още той.

„В 08.00 часа вече температурата беше над нулата. Имаше техника, която да репатрира камионите, но тъй като колегите от полицията имат процедури, които трябва да извършат. Тоест, при материални щети трябва да се извърши оглед, както на нанесените щети на пътната инфраструктура, така и на автомобилите, които участват в ПТП“, каза Сачански.

„Взехме мерки и спряхме тежкото движение още на Пловдив и Пазарджик, като в същото време пуснахме обиколен маршрут по пътя Вакарел – Нови Хан – София, за да можем да облекчим задръстването, което се получи поради инцидента. В момента вече движението се нормализира“, допълни още той.

„Всеки път има ниво на поддържане. Магистралите са с най-високото ниво на поддържане. Там, когато има такива ниски температури - под нулата, задължително всяка вечер и сутрин излизат автомобили, които обработват настилките, и тази сутрин не е имало изключение“, обясни Румен Сачански.

„За третокласните пътища излизат автомобилите също всяка сутрин, когато има заледявания, само че там настилките се третират със смес пясък и сол и малко по-бавно се задейства самата реакция между солта и леда, а в същото време не са натоварени тези пътища, тъй като за да се ускори реакцията на химическите вещества и солта е хубаво да има движение по пътя“, каза още Сачански.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.