Нови случаи на грип при деца в София

https://mreja.bg/senzacionno/novi-sluchai-na-grip-pri-deca-v-sofiya/75195 Mreja.bg
Нови случаи на грип при деца в София


Грипът не признава празници и настъпва, но колко агресивно - ще се разбере след празницитие и неучебните дни, защото в почивните дни хората ходят на лекар в краен случай. Нови случаи със затегнато протичане при деца има в столицата.

Полижителни са за грип изследваните проби на две деца, постъпили за лечение в Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести в София. Навръх Нова година на 31 декември Референтната лаборатория по грип и остри респитарони заболявания към Националния център по заразни и паразитни болести изолира в материал от 4-годишно дете панедимичния А вирус H1N1, популярен като свински, и вирус тип В от генетичната линия "Викктория" при дете на 12 г. Това съобщи за "24 часа" проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ.

Преди Коледа грипен вирус от тип А - H3N2, беше доказан при софийски ученици.

Първите случаи за сезона бяха потвърдени в Бургас с изолиране на вируса на свинския грип. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.