Нинова: ДПС лъжат, за да прикрият, че участват в управлението

https://mreja.bg/senzacionno/ninova-dps-lazhat-za-da-prikriyat-che-uchastvat-v-upravlenieto-2/72763 Mreja.bg
Нинова: ДПС лъжат, за да прикрият, че участват в управлението


"Това е лъжа". С тези думи соцлидерката Корнелия Нинова коментира изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ от по-рано днес, че има "задкулисна договорка" между ГЕРБ и БСП за увеличаване субсидията на партиите.

Интересно ми е защо ДПС го правят. Това е осъзнато и съм сигурна, че знаят, че не е вярно, коментира Нинова. Тя видя поне 2 причини в това изказване. Първо, това е опит ДПС да прикрият, че те участват в това управление и второ, на ДПС им е удобно статуквото, за да може бизнес лобита и кръгове да диктуват статуквото, обясни тя.

Лидерката припомни позицията на червените, че 1 лев субсидия убива партии. И напомни, че са предложили вариант без задкулисие, като са поискали срещи с другите партии, за да се намери разумно решение, което ще гарантира на партиите спокойно съществуване.

Поискахме международна експертиза и подкрепа и получихме такава от ОССЕ, обясни Нинова. В позицията на международната организация се осъжда финансирането от фирми и се настоява да се отменят промените, допълни тя.

Необходимо било разумно държавно финансиране, така че да се гарантира многопартийната система и да се затвори вратата за бизнеса за намеса в политическия живот.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.