Ликвидираха лидер на джихадистите в Сирия

https://mreja.bg/senzacionno/likvidiraha-lider-na-dzhihadistite-v-siriya-2/72587 Mreja.bg
Ликвидираха лидер на джихадистите в Сирия


Безпилотен летателен апарат на международната коалиция е елиминирал командира на терористичната групировка"Хаят Тахрир аш-Шам", известна в миналото като"Джебхат ан-Нусра", в сирийската провинция Идлиб, съобщи РИА Новости.

"Командирът на"Хаят Тахрир аш-Шам" Абу Ахмад ал-Мухаджир е ликвидиран в резултат на въздушен удар на международната коалиционна в Атме в североизточната част на Идлиб", съобщават сирийските медии.

Отбелязва се, че ликвидираният боец също е и ментор на бойците от терористичната групировка"Асаиб Хамра", предава Канал 3.

"Хаят Тахрир аш-Шам" е клон на"Ал Кайда" и е съставена предимно от сирийски джихадисти. Opганизацията наброява около 30 000 дyши, от които 10 000 cа чyжденци. Чуждестранните ѝ бойци са най-вече от Йоpдания, Саудитска Арабия, Тунис, Египет и Централна Азия.

Въоръженият конфликт в Сирия продължава от 2011 г. В края на 2017 г. бе обявена победа над терористичната групировка ИД в Сирия и Ирак. В някои райони на страната чистката на бойците продължава. В момента на преден план са политическото уреждане, възстановяването на Сирия и завръщането на бежанците.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.