Кметът на Благоеград Румен Томов: Вместо пари за заря, да дарим надежда на 11-годишния Деян Апостолов!

https://mreja.bg/senzacionno/kmetat-na-blagoegrad-rumen-tomov-vmesto-pari-za-zarya-da-darim-nadezhda-na-11-godishniya-deyan-apostolov-2/72907 Mreja.bg
Кметът на Благоеград Румен Томов: Вместо пари за заря, да дарим надежда на 11-годишния Деян Апостолов!


Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини, предизвика разностранни реакции в жителите на Благоевград. Много хора негодуваха срещу липсата на празнична заря, която по думите им, щеше да бъде добър завършек на празничната вечер.

Официалната позиция на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов е, че средствата, които биха били изразходвани за заря, трябва и ще бъдат пренасочени към много по-значима кауза, каквато е здравето на едно дете.

"Сигурен съм, че по-голямата част от гражданите на община Благоевград, ще проявят разбиране и ще одобрят решението, което взех. Според моите виждания, вместо да инвестираме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства трябва да бъдат дарени от името на общината Благоевград за лечението на на 11-годишния Деян Апостолов. Целият коледен фестивал ще премине под надслов: "Добрият дарява надежда" , така че няма нищо по-нормално и логично от това, да се лишим от заря, за да дарим надежда на Деян", коментира Томов.

Кметът заявява още, че миналата година по повод запалването на коледните светлини в Благоевград, общината е платила 3 500 лева, затова, равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.

"Зарята е красива, децата се радват и се създава празнично настроение, аз съм напълно съгласен с това. Трябва да подчертаем обаче, че радостта и празничното настроение стават реалност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това", допълни кметът.

Коледните светлини бяха запалени символично в четвъртък вечерта от кмета, заедно с децата на Благоевград, Дядо Коледа и Снежанка. Празничната програма започна с шествие, което тръгна от сградата на Съдебната палата и стигна до площад "Г. Измирлиев". Празничният концерт бе изцяло с участието на талантливите деца от Благоевград - Музикално училище "Престо", Вокална група "Мая" към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Школа по балет "Кроазе" към ЦЛТРДБ, Танцов клуб "Блясък" към Военен клуб Благоевград, Клуб по спортни танци "Импулс" към Военен клуб - Благоевград, Вокално студио "Фа диез", Школа по съвременни танци към ЦЛТРДБ. Хиляди благоевградчани бяха дошли, за да присъстват на тържествената церемония по запалване на коледните светлини. Кметът на Община Благоевград излезе на сцената , за да отправи своите пожелания към гражданите.

"Скъпи приятели, наближава един от най-обичаните празници-Коледа! Коледа е символ на надеждата, добротата и на любовта между хората! Нека Коледните празници положат началото на една светла година, в която здравето, щастието и успеха са Ваши постоянни спътници, а радостта от тях – необозрима. Пожелавам Ви светли и топли празници!", каза в словото си кметът Томов.

Стартът на Коледния фестивал 2019 г. на Община Благоевград бе даден под мотото "Коледа е! Дарявай светлина!". Много изненади, коледен дух и празнично настроение очакват жителите и гостите на Благоевград.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.