Фирмите за подръжка на пътищата в готовност за първия сняг

https://mreja.bg/senzacionno/firmite-za-podrazhka-na-patishtata-v-gotovnost-za-parviya-snyag-2/72373 Mreja.bg
Фирмите за подръжка на пътищата в готовност за първия сняг


Шофьорите да не тръгват с автомобили с летни гуми към планинските проходи - за това предупредиха от АПИ.

През следващото денонощие се очаква понижение на температурите и на много места е възможно дъждът да премине в сняг. В тази връзка Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия. 

Пътноподдържащите дружества са готови да реагират веднага и да обработят настилките и съоръженията, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Директорите на пътните управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места, се допълва в съобщението.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.