Приготвено с моркови, тиквички и гъби
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Пангасиус е риба, която е предпочитана поради факта, че няма кости”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
филе пангасиус
стар лук
моркови (може и от туршия)
кисели тиквички от туршия, може и пресни (или кисели краставички)
картофи
гъби по желание
сол, черен, червен пипер, чубрица на вкус (и други подправки, подходящи за рибата)
*Количество на продуктите не съм посочила, това ще прецените вие в зависимост от това колко филета ще приготвяте и според вкуса.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Оставяме филето да се размрази и отцеди от водата. Почистваме лука и нарязваме на шайби, както и тиквичките (или киселите краставички) и морковите. Ако добавяме гъби, нарежете и тях на шайби. Подсушаваме и овкусяваме филето със сол и черен пипер.
Подреждаме в тавичка, покрита с фолио, част от шайбите лук, върху тях подреждаме филето, цяло или нарязано на парчета, на разстояние едно от друго. Поливаме с малко олио и слагаме тиквички, лук, моркови и гъби. Между филето поставяме предварително нарязани и подправени със сол, червен, черен пипер и чубрица картофи.
Покриваме тавичката с друг лист фолио и запичаме във фурната на 190 градуса. Към края на печенето, махаме фолиото и оставяме за около 10-15 минути рибата във фурната, като намаляваме градусите малко.
Настъргваме по желание кашкавал, който ще се разтопи от топлината на готовото ястие и ще придаде изящен завършек.
Източник: https:www.24chasa.bg