Бойко Ноев: Тръмп ни подкрепи в борбата срещу руското вмешателство

https://mreja.bg/senzacionno/boyko-noev-tramp-ni-podkrepi-v-borbata-sreshtu-ruskoto-vmeshatelstvo-2/72445 Mreja.bg
Бойко Ноев: Тръмп ни подкрепи в борбата срещу руското вмешателство


САЩ ни подкрепи в борбата срещу руското вмешателство у нас. Записано е в декларацията, подписана от премиера Бойко Борисов и американският президент Доналд Тръмп, каза пред Би Ти Ви дипломатът Бойко Ноев.

Там пише, че те ни подкрепят срещу чуждата намеса, визира се Русия. Тя от десетина години иска да върне влиянието си там, каза Ноев. България не е полагала усилия да разследва откритите подривни действия на Русия, посочи той и даде за пример Александър Малинов. Той бе арестуван, че е шпионирал за Русия, а няма и месец след това отиде в Кремъл и президентът Владимир Путин го награди. Ноев напомни и за отравянето на Емилиан Гебрев. Според него разследването за отравянето му е по-напреднало в чужбина. Той е бил отровен с новичок. С това вещество бе отровен в Солсбъри, Англия, и бившият руски шпионин Сергей Скрипал.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.