Борисов се срещна с руския посланик Макаров: Искаме равнопоставен диалог

https://mreja.bg/senzacionno/borisov-se-sreshtna-s-ruskiya-poslanik-makarov-iskame-ravnopostaven-dialog/72851 Mreja.bg
Борисов се срещна с руския посланик Макаров: Искаме равнопоставен диалог


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В рамките на разговора им в Министерския съвет са били обсъдени двустранните отношения. Било е изразено съгласие, че не съществуват предпоставки, които да възпрепятстват тяхното развитие в прагматичен и добронамерен дух и занапред.

Премиерът Борисов е изтъкнал интереса на България да води равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически диалог с Руската федерация, при който страната ни се ръководи от националните си интереси и се придържа към общите европейски и евроатлантически политики, допълниха от правителствената пресслужба.

Според министър-председателя Борисов, както България, така и Русия са заинтересовани да си сътрудничат в редица сфери като икономика, енергетика, туризъм, транспорт, образование, наука и култура, социална политика, пише в съобщението.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.