България дари на черногорската столица близо 46 000 евро

https://mreja.bg/senzacionno/balgariya-dari-na-chernogorskata-stolica-blizo-46-000-evro-2/64944 Mreja.bg
България дари на черногорската столица
близо 46 000 евро


Българското правителство дари на черногорската столица Подгорица 45 900 евро за подобряване на качеството на системата за управление на отпадъците, съобщи информационният сайт КДМ.

Договорът за предоставяне на безвъзмездна помощ бе подписан днес от кмета на Подгорица Иван Вукович и българския посланик Меглена Плугчиева. Средствата са отпуснати в рамките на фонда за развойно сътрудничество на българското правителство. Проектът е избран от българското външно министерство и одобрен от правителството, посочва КДМ, цитиран от БТА.

Вукович каза, че парите ще бъдат използвани за поставяне на подземни контейнери за отпадъци и за кампания за повишаване на съзнанието на гражданите за опазване на околната среда.

Той благодари на българските партньори и особено на посланик Плугчиева, която от своя страна каза, че се надява в бъдеще да има повече такива проекти.

Плугчиева изрази също задоволство, че е участвала в акцията за садене на дървета и призова всички официални гости на Черна гора преди планираните срещи да посадят поне едно дърво.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.