Мрежа

Съдят жена във Франция заради квакането на 50-те й патици и гъски

0 0

По-малко от два месеца след като собственикът на френски петел се изправи пред съда заради кукуригането на птицата, собственикът на ято гъски и патици е на подсъдимата скандала заради квакане.

Последният случай, изнервящ френската провинция, е с жена, отглеждаща около 50 патици и гъски в задната си градина в югозападния регион Ландес – бастион за отглеждане на патици – срещу новите си съседи, предава БГНЕС.

Доминик Дюто, която е на 67 години, живее извън град Сустон, на около 60 километра северно от атлантическия курорт Биариц. Тя каза пред АФП, че разправиите започнали преди малко повече от година, когато нови съседи се нанасят в къща от другата страна на пътя. С предишните собственици тя твърди: „Никога не съм имал проблем“.

„И тогава той (съпругът на двойката ищец) пристигна и се оказа, че домашните ми птици го притесняват“, каза тя раздразнено.

Случаят е едно от няколкото странни дела за френската Темида като: атака срещу правото на църквата да бият камбаните, на кравите да мучат или магарета да реват из селска Франция.

Талисманът на тази битка между градска и селска Франция е петел на име Мавриций, чието ранно утринно кукуригане подразни съседите му на остров Олерон, което изправи собственика му пред съд. Съдът в град в западна Франция трябва да вземе решение по случая в четвъртък.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 29 + = 34