Мрежа

Сасоли към младите в Скопие: Моля ви, не губете надежда, не се отказвайте

0 1

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли, който е на официално посещение в Скопие, отправи послание до младите хора в страната да не се отказват от европейското й бъдеще, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

„Днес пътувам за Северна Македония и имам една молба, особено към младите хора в страната – моля ви, не губете надежда и не се отказвайте от европейското бъдеще. Вие принадлежите към нашето семейство. Европейският парламент е с вас“, заяви Сасоли във видеообръщение в Туитър към гражданите на Северна Македония.

Новият председател на ЕП отбеляза, че след Македония ще посети и Албания и тези пътувания са наистина важни за него лично, защото са първите му официални посещения извън Европейския съюз. Той каза, че споделя дълбокото разочарование на двете страни от факта, че няколко членки на ЕС са блокирали започването на преговорите им за членство в съюза.

Сасоли пристигна днес на двудневно посещение в Скопие, където ще разговаря с президента Стево Пендаровски, председателя на парламента Талат Джафери, премиера Зоран Заев и с лидери на политически партии.

Днес той откри Европейски дом в Скопие.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 55 − 49 =