Мрежа

С 15 л шампоан направиха „бяла магия“ на паметника на Съединението в Пловдив

0 0

Цялото пространство около паметника на Съединението в Пловдив ухае на горски цветя, след като върху него се изляха 15 литра шампоан с този аромат. Монументът побеля от пяна, както и цялото пространство около него. В казармата този тип миене е известно като сапунка, а войнишкият фолклор я нарича „бяла магия“, защото изисква много обливане, докато се отмие пяната.

Сега целият площад, където на 6 септември вечерта ще се наредят президентът Румен Радев, шефката на парламента Цвета Караянчева и десетки гости, свети и ухае. 

Лично шефът на „Чистота“ Иван Стоянов ръководеше акцията. Двама работници се качиха на автовишка и с водоструйка обляха с пяна скулптурата, която символизира обединението на Княжество България с Източна Румелия. След това бяха изсипани два тона вода, доставена с цистерни. Жени с метли също се включиха.

„Всички улици и булеварди, по които ще мине 44-ият мемориален маратон за 6 септември, ще бъдат измити“, увери Стоянов. По думите му по време на празничните дни ще има екипи, които да поддържат хигиената в града.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 88 = 92