Мрежа

Руският президент се присмя на европейците

Владимир Путин се иронизира призивите за пестене на вода, ток и газ

0 1 178

Президентът на Руската федерация посети форум на иноваторите и изобретателите. Той неведнъж е твърдял, че само иновациите и новите технологии могат да движат Русия напред и да помогнат да преодолее санкциите, наложени от запада

Той заяви, че в света в момента има златен милиард – хора, които живеят по-охолно от всички останали и те определят правилата. Според него това е расистко разделение и неоколониален.

 

Според него, за да не зависи Русия от този златен милиард е необходимо да развиват собствената си индустрия, да я модернизират, да внедряват нови технологии и да избегнат варианта да станат технологичен заложник на външни интереси.

 

Путин иронизира и призиви, които все по-често се чуват от западните лидери за пестене на вода, газ и електричество и едва ли не за ограничаване на къпането, като продължителност и брой. Според него западният свят е постъпил грешно и сега не знаят какво да правят с последствията.

 

Това се случва на фона на твърдения, че руският лидер е с влошено здравословно състояние. Информацията е отхвърлена от Кремъл, от където твърдят, че лидерът е в отлично здравословно състояние и определиха това, като фалшива новина.

Основа на твърдението е, че Путин се е закашлял в публична реч след посещението си в Ислямска република Иран.

 

Източник: trud.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 22 = 26