Мрежа

Руски бомбардировач изправи на нокти Сеул, вижте защо

За първи път такъв голям военен самолет каца във военна база на НОАК

0 750

Руски стратегически бомбардировач ТУ-95 стресна сериозно Сеул, след като прелетя в близост и кацна във военна авиобаза на китайските въоръжени сили.

Особеното в случая е, че военният самолет е способен да носи ядрено оръжие, а освен това подобен полет и приземяване в тази военна база се случва за първи път в историята.

За военните анализатори това не е изненада, тъй като е ясно близкото военно сътрудничество на Китай и Русия. Те дори коментират, че това е за първи път като цяло такъв чужд стратегически бомбардировач да каца на територията на Китай. Преди това той е извършва учебни полети заедно с няколко китайски военни самолета.

Те съвместно са патрулирали над Японско море и Източнокитайско море в сряда. Информацията бе оповестена официално от руското военно министерство, което информира,, че няколко бомбардировача ТУ-95 заедно с китайски Х-6К са преминали над моретата в рамките на 8-часова военна мисия.

В същото време Южна Корея реагира, като вдигна под тревога изтребители, след като ескадрилата от руски и китайски изтребители е навлязла в зоната й за противовъздушна отбрана. От Сеул уточняват, че чуждите летателни апарати не са нарушили въздушното пространство на страната.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 48 = 54