Мрежа

Русия: Скоро САЩ ще искат и незабавно да спрем да дишаме

0 322

САЩ забраняват на ред страни да развиват реалния сектор от икономиката и скоро може би ще поискат от тях „да спрат да дишат“.

Така говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира влизането в сила на санкциите срещу проектите за газопроводи „Северен поток-2“ и „Турски поток“, предадоха ТАСС и БТА.

„Една държава с държавен дълг от 22 трилиона долара забранява на кредитоспособни страни да развиват реалния сектор от своята икономика“, написа днес Захарова във Фейсбук. „Американската идеология за живот назаем не издържа световната конкуренция и финансовото министерство на САЩ редовно го потвърждава, издавайки нова „заповед за икономически арест.“

„Скоро ще настоят незабавно да спрем да дишаме. И мнозина дори ще изпълнят“ това искане, добави тя.

Сенатът на САЩ одобри във вторник бюджета за отбрана за 2020 финансова година, приет на 11 декември от Камарата на представителите.

Документът задължава администрацията да наложи санкции във връзка с руските газопроводи „Северен поток-2“ и „Турски поток“. Според текста двата газопровода ще направят Европа зависима от руския газ и ще застрашат националната сигурност на САЩ. В петък законът бе подписан от президента Тръмп и влезе в сила.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 3