Мрежа

Русия отново накара света да изтръпне

0 857

Дали ще спазят обещанието си

Последната новина за Русия накара света да настръхне.

 

Това се случи, след като руското министерство на отбраната обяви старта на военните учения. Те ще изпробват т.нар. стратегически ракетни сили. Би Би Си посочва, че казано с други думи, те ще изпробват ядрените си ракетни войски.

 

Участие в ученията ще вземат „Ярс“, които са междуконтинентални ракети с насочване. Запознати посочват, че те са от ново поколение и допълват, че за пръв път са били тествани преди петнадесет години.

 

Според информацията, разпространена от руските военни близо хиляда военнослужещи и над 100 превозни средства ще вземат участие в ученията. Те ще бъдат проведени в област Иваново, намираща се в близост до столицата Москва.

 

От Руската федерация твърдят, че ракети няма да бъдат изстрелвани. Те уточняват, че ученията ще се изразяват в патрулиране, защита от атаки и настройка на ракетните системи. Въпреки това мнозина не вярват на твърденията и остават в напрежение.

 

Може би тук е мястото да отбележим, че тези маневри бяха оповестени малко, след като Америка обяви, че ще снабдяват с модерни ракетни системи украинците. В прессъобщението от руското отбранително министерство не споменават информацията от Белия дом.

 

В същото време стана ясно, че преговорите между двете воюващи държави са възможни само ако бъдат спазени условията на Руската федерация.

Източник: blitz.bg

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 12 = 19